GILERA.com.pl: Stalker nie pali :( - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Stalker nie pali :( (Gdy się zagrzeje :) ) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 19 czerwiec 2014 - 15:29

Witam, to znowu ja i mój Stalkerek :D
Otóż:
Pojechałem sobie dzisiaj z kolegami na basen(Rybnicka Ruda- polecam) i gdy wracaliśmy, ni stąd ni zowąd Gilera zgasła. Zjechałem na pobocze, sprawdzam co jest grane, patrzę, niema iskry. Zadzwoniłem po brata, żeby przyjechał czymś do czego dałoby się zapakować skuter, i w trakcie czekania na niego pomyślałem sobie: "A co mi tam, spróbuję zapalić :)" Kopię, iiii... Stalker ożył :o Dobra, brat przyjechał, powiedziałem mu, że może jechać z powrotem do dziewczyny. I po ±1km Stalker znowu zgasł, odczekałem chwilę, zapalił. I po kolejnych 2km zgasł po raz 3, ale już nie chciał zapalić :(
Pchałem go z 5km, cały czas pod lekką górkę(Silny jestem :D ), "dojechałem" do domu, jako że jestem ciekawskim człowiekiem, to włączyłem zapłon, położyłem nogę na kopce, nacisnąłem i..
ZNOWU ZAPALIŁ!

Już nie mam z nim siły :(


Wie ktoś co to może być? :D

PS. Miłej lektury, bo wyszło mi małe opowiadanie :D
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   nibiru Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 482
  • Rejestracja nie, 29 lip 12
  • Motocykl:był runner sp
  • Rok produkcji:2003
  • Gender:Male
  • Location:DW

Napisano 19 czerwiec 2014 - 17:27

Jeśli nie ma iskry w takich okolicznościach to w pierwszej kolejności sprawdziłbym sprzęt na innej świecy.
Brak polskich znaków zawdzięczam azjatyckiemu tabletowi.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 19 czerwiec 2014 - 18:57

Na 2 innych świecach też nie było :)
Moje podejrzenia:
- magneto
- moduł

Oczywiście jak ktoś ma jakąś diagnozę, to proszę pisać, bo nie mam ochoty wywalać pieniędzy w błoto na niepotrzebne rzeczy :)

Użytkownik serek98 edytował ten post 19 czerwiec 2014 - 19:00

Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 19 czerwiec 2014 - 19:18

Może nie na przykładzie Runnera, ale w Simsonie na elektronicznym zapłonie miałem tak, że po około 30 minutach jazdy iskra znikała, później czas się skracał aż pod koniec nawet po nocy i wystudzeniu silnika iskry już nie było- winnym był moduł.
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 19 czerwiec 2014 - 20:24

Tak jak myślałem :)
Swoje lata już ma, przyszedł na niego czas(chyba, pożyczę od kogoś moduł to się okaże :) )
Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 19 czerwiec 2014 - 22:59

Jak będziesz kupował to tylko czerwony- oryginalny.
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 20 czerwiec 2014 - 07:27

Lepiej nowy- RMS, czy używka oryginalny?

Bo niestety nie mam aktualnie pieniędzy :)
Stalker musiał się zepsuć akurat jak całe oszczędności poszły na telefon :D



BTW. jaki był oryginalny? Bo ja mam czerwony z Mitsuby, a jak patrzę na allegro, to niektóre są jeszcze Ducati :)

Użytkownik serek98 edytował ten post 20 czerwiec 2014 - 07:30

Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   nibiru Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 482
  • Rejestracja nie, 29 lip 12
  • Motocykl:był runner sp
  • Rok produkcji:2003
  • Gender:Male
  • Location:DW

Napisano 20 czerwiec 2014 - 10:26

Ostatnio stałem przed podobnym wyborem,ale kupiłem oryginał używany. Mitsuba, bierz to co masz na pokładzie jeśli już się zdecydujesz.
Brak polskich znaków zawdzięczam azjatyckiemu tabletowi.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 20 czerwiec 2014 - 14:44

Jeszcze jedno pytanie:
Czy to może być spowodowane walniętym impulsatorem zapłonu?(hallotronem)
Bo u kolegi w Malaguti XSM po wymianie impulsatora(razem z iskrownikiem) problem zniknął ;)
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   serek98 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja śro, 28 gru 11
  • Motocykl:Gilera Stalker
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Rydułtowy

Napisano 06 lipiec 2014 - 16:32

Teraz padł moduł :D
I tu rodzi się pytanie: Który brać?

Ten(1)
czy
Ten(2)

Były jakieś moduły blokowane?
I dlaczego ten drugi nie ma bitego loga Piaggio? :D

Użytkownik serek98 edytował ten post 06 lipiec 2014 - 16:37

Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych