Strona 1 z 1
Regulacja
Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:21
Witam posiadam gilere stalker na taki oto secie:
-Cyliner: Airsal Tech Racing 70cc
-Wał: Seryjny
-Wydech: Polini For Race I
-Gaznik: Dellorto PHBG 21mm
-Filtr: Polini Air Box
-Zawór: Hebo Racing II
-Króciec: Stage6 viton
-Sprzeglo: Polini For Race 3G
-Dzwon: Polini Evolution
-Sprężynki: Stage6 Hard
-Wario: Malossi Multivar 2000
-Sprężyna: Malossi Fioletowa
-Przeciwtalerz: Stage6 CNC
-Rolki: Malossi 7,2g
-Pasek: Malossi X-Special
Pytanie brzmi:
Jest strasznie słaby v-max , wskazówka dochodzi do kilometers i ani rusz dalej , coś poprawić bo już sam nie wiem , na rolkach 6,5 próbowałem i to samo lecz szybciej przyśpiesza jedynie.A i dodam że posiadam felgi z piaggio nrg 13 cali.Z góry dziękuje za pomoc.
-Cyliner: Airsal Tech Racing 70cc
-Wał: Seryjny
-Wydech: Polini For Race I
-Gaznik: Dellorto PHBG 21mm
-Filtr: Polini Air Box
-Zawór: Hebo Racing II
-Króciec: Stage6 viton
-Sprzeglo: Polini For Race 3G
-Dzwon: Polini Evolution
-Sprężynki: Stage6 Hard
-Wario: Malossi Multivar 2000
-Sprężyna: Malossi Fioletowa
-Przeciwtalerz: Stage6 CNC
-Rolki: Malossi 7,2g
-Pasek: Malossi X-Special
Pytanie brzmi:
Jest strasznie słaby v-max , wskazówka dochodzi do kilometers i ani rusz dalej , coś poprawić bo już sam nie wiem , na rolkach 6,5 próbowałem i to samo lecz szybciej przyśpiesza jedynie.A i dodam że posiadam felgi z piaggio nrg 13 cali.Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 17 kwietnia 2015 - 18:39
Ten v-max to konkretnie jaki ? set jest zajebiaszczy , powinno fruwać . Twardszą centralkę bym spróbował , a ten wydech to jest wysoko czy nisko obrotowy ? bo nie znam go od strony użytkowej , ale wydaje mi się , że wysokoobrotowy i w takim wypadku pokusiłbym się o rolki sporo lżejsze od 6 gr , spróbował bym 5 gr i twardszą centralkę . Ogólnie regulacja napędu , co tu dużo gadać .
Sam to składałeś ?
Sam to składałeś ?
Napisano 18 kwietnia 2015 - 11:47
Użytkownik Imil dnia 18 kwietnia 2015 - 08:28 napisał
W-max w okolicach 93-95km/h
Licznikowy czy realny ? Reguluj napęd, kup zestaw rolek testowych , cetralki, sprezynki sprzegła i próbuj co się będzie działa . Coś jeszcze raczej wyciśniesz na tym secie . Widziałem , projekt tego ziomka co napisałeś i masz podobny , jak u niego jest tak wyregulowany napęd to nie znaczy , że u Ciebie też będzie git , nawet jeśli macie te same silniki.
Zaciekawił mnie przy tym secie wał seria .
Prowadzisz swój projekt na mielochu , prawda ?
Użytkownik Tom_WrK edytował ten post 18 kwietnia 2015 - 12:28
Napisano 18 kwietnia 2015 - 13:28
Gpg w lumi zatrzymał się na 94km/h , a licznikowe pokazuje 93 , tak na oko (licznik do 80 xD ), jak uda mi sie wycisnąć coś z stalkera więcej niz te marne 94 to kupie wał , jeśli nie to nei ma sęsu w to więcej kasy ładować w to...
Tak prowadzę temat na mielochu "Gilera Stalker Midrace Project"
Tak prowadzę temat na mielochu "Gilera Stalker Midrace Project"
Napisano 18 kwietnia 2015 - 14:32
Mozesz sprobowac szerszy pasek jezeli masz 18 to malossi 18,5 albo 19 powinien pomoc.
Tak z innej beczki, spasowujac cylek z karterami nie miales problemu z uszczelaka? w sensie mi wychodzi ze jak ja podetne pod cylek to zrobi sie strasznie waska.
mam ten sam cylek.
Tak z innej beczki, spasowujac cylek z karterami nie miales problemu z uszczelaka? w sensie mi wychodzi ze jak ja podetne pod cylek to zrobi sie strasznie waska.
mam ten sam cylek.
Napisano 18 kwietnia 2015 - 14:46
Strona 1 z 1