witam ,czy w nexusie 250tce z 2007 r jest jakaś blokada czy coś takiego.Prędkość maksymalna to 125 km\h,i ani grama więcej,a spodziewałem się czegoś więcej .Z góry dziękuję .
Strona 1 z 1
nexus 250 blokada
Napisano 15 listopada 2015 - 09:38
125 km/h to wynik dla 125 cc. Nie miałem doczynienia z takim maxi, ale uważam , że w tym i w innych nie ma blokad bo raczej nie ma to sensu od strony prawnej i od strony kategorii praw jazdy. W tamtych latach to i tak był motocykl i tylko kat. A obowiązywała powyżej 125 cc. Moim zdaniem zajrzyj do przekładni, skuter swoje lata ma więc może pasek jest już za wąski, zobacz jak sprzęgło wario. Ten nexus to na wtrysku jest ?
Napisano 15 listopada 2015 - 15:36
Tak się składa, że 125 i 250 mają prawie identyczną prędkość maksymalną. 125km/h nie jest nawet złym wynikiem w tej pojemności. Mówię to na postawie doświadczenia z Y. Majesty. Za to przepaść występuje w kwestii elastyczności, dwa razy więcej mocy przekłada się w tej kwestii, za to spalanie można utrzymać na bardzo przyzwoitym poziomie.
Reasumując: ja bym się tym nie przejmował, tylko rozglądal się za 400cc, jeśli prędkość maksymalna ma być wyznacznikiem.
Reasumując: ja bym się tym nie przejmował, tylko rozglądal się za 400cc, jeśli prędkość maksymalna ma być wyznacznikiem.
Brak polskich znaków zawdzięczam azjatyckiemu tabletowi.
Napisano 18 listopada 2015 - 07:12
Jeśli nie muli, nie ma wibracji podczas jazdy to można jedynie rzucić okiem na stan paska nie wyjmujac go. Zdejmij dekiel i zobacz czy nie jest popękany. Orginalny pasek po 40k km powinien nosić minimalny stopień zużycia. Nie ma co na siłę wymieniać tego elementu. Póki jest dobrze, nie można robić porządków na siłę
Brak polskich znaków zawdzięczam azjatyckiemu tabletowi.
Strona 1 z 1

Pomoc