Forum GILERA.com.pl: Demontaż schowka na kask - Forum GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Demontaż schowka na kask potrzebuje się dostać do zbiorniczka przelewowego paliwa Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   BMF_69 Ikona

• Grupa Użytkownik
  • Postów 74
  • Rejestracja wto, 22 lip 14
  • Motocykl:Gilera DNA 125
  • Rok produkcji:2001

Napisano 03 lutego 2016 - 17:39

Witajcie, przerabiał ktoś może temat demontażu schowka na kask w DNA? Z tym że nie chodzi mi o zdjęcie pokrywy a całego wewnętrznego plastiku.
Zbiorniczek przelewowy paliwa odczepił się od rurki i zawsze jak tankowałem wache to przy pełnym baku lało się z mojej Gilerki jak ze świniaka.
Dużo jest z tym roboty? Próbowałem podejść od boku (zdejmując prawy plastik) ale nie ma tam tyle miejsca żeby łapę zmieścić i coś "pogmerać" :(
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BMF_69 Ikona

• Grupa Użytkownik
  • Postów 74
  • Rejestracja wto, 22 lip 14
  • Motocykl:Gilera DNA 125
  • Rok produkcji:2001

Napisano 01 marca 2016 - 19:44

uporałem się z wymianą węża przy zbiorniczku przelewowym. Potrzebny jest kawałek (z 20-25 cm) rurki o średnicy wewnętrznej 16mm.
żeby zdjąć schowek, trzeba odkręcić plastiki nie robiłem zdjęć ale sprawa nie jest trudna. Potem jeszcze kilka śrubek i kufer wychodzi do góry.
Przy okazji odkryłem, że od zbiorniczka z płynem chłodzącym odchodzą dwie rurki :) może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że te rurki idą do butelki aluminiowej z korkiem przystosowanym do wspomnianych rurek (całość pociągnięta sprejem na czarno). Poprzedni właściciel był kreatywną osobą.
Jak będę u kumpla to zrobię zdjęcie.
Moja Gilera jeszcze chyba nie jednym mnie zaskoczy :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz123 Ikona

• Grupa Użytkownik
  • Postów 82
  • Rejestracja nie, 29 mar 15
  • Motocykl:Gilera DNA 50
  • Rok produkcji:2005

Napisano 07 marca 2016 - 18:43

Ja rozbierałem schowek.
Miałem fotorelacje ale gdzieś zaginęła.
Pamiętam że dziwiłem się po co ten zbiorniczek z boku?
Jeśli to zbiornik przelewowy to dlaczego przy tankowaniu do pełna zawsze wybije mi paliwo zanim odbije pistolet od dystrybutora?
0

Strona 1 z 1