GILERA.com.pl: Regulacja napędu oraz gaźnika - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

  • (7 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Regulacja napędu oraz gaźnika wątek zbiorowy Oceń temat: -----

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 18 kwiecień 2014 - 14:47

Wyświetl postUżytkownik Endriu1987 dnia 18 kwiecień 2014 - 07:49 napisał

No 85 to według mnie przesada jak na serię, ale może się mylę.
Mój Runner lata do tych prawie 80 na dobrej trasie, normalnie w standardzie o 70 prosić dużo się nie muszę na prostej.
Ale po czym poznajesz, że to Ci się zalewa, skoro świeca jest idealnego koloru ?
Może to wina zbyt ciężkich role, albo jeszcze czego innego.
Nagraj ogólnie jakiś filmik ;)


Wiem ze sie zalewa bo jak jade v max i puszcze manetke i dam do polowy albo jak zwolnie do zakretuzy na swiatlach daje i jest buuuu... troche przepala jak na wolnych a jak gaz to dostanie za duzo mieszanki i sie dusi, pochodzi chwile na wolnych przepali to co sie zalalo i smiiga dalej. Ale mul mnie denerwuje juz nie samo zalewanie ale chyba jedno z drugim sie wiaze. Nagramjak d mial mozliwosc.

Przenoszę do zbiorowego tematu o regulacji. Juru

Użytkownik Juru edytował ten post 18 kwiecień 2014 - 19:19

0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   MrAtiv Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja pon, 24 cze 13
  • Motocykl:Gilera Runner
  • Rok produkcji:2010

Napisano 20 kwiecień 2014 - 18:28

Witam mam Gilere Runner (nowa buda) i gdy startuje ma chyba za duże obroty ok. 11tys po czym spada do 9. Na zimnym silniku ładnie przyśpiesza i jest bardziej zrywna niż na ciepłym czego to może być wina? Chciałbym ją wyregulować aby aż tak nie wyła jak startuje,miała trochę większego v-maxa i nie miała takiego muła na ciepłym. Skuter jakby się zalewał ale na zimnym to nie występuje a gdy ma muła czasami wystarczy puścić gaz i znowu dać ale to nie zawsze. Niżej macie 2 filmy na rozgrzanym i zimnym silniku. Sprężyna centralna jak i sprzęgła mają kolor czarny, rolki chyba seria i wydech tecnigas next r, pasek jest w ładnym stanie a dzwon nie jest przebarwiony.

Zimny: https://www.youtube....eature=youtu.be

Ciepły: https://www.youtube....eature=youtu.be

Użytkownik MrAtiv edytował ten post 20 kwiecień 2014 - 18:31

0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamil1997 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 442
  • Rejestracja pon, 07 lis 11
  • Motocykl:GILERA RUNNER SP50
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Londyn/Warszawa
  • Interests:Motoryzacja

Napisano 20 kwiecień 2014 - 22:37

Sprawdz dokładnie jakie masz rolki , seryyjne to napewno nie są. Sprężyna nie przypadkiem Stage6 Hard ?
Nie powinien ruszać aż z tak wyskoich obrotów powinno być około 5k.
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 28 kwiecień 2014 - 15:08

Witam. Mam full serie, wczesniej bylo 100% polini sport 70 cc. Teraz seria, wsadzilem wydech Giannelli Extra V2. Zawor membranowy polini klapy z carbonu odrobine sztywniejsE od serii. Rolki standard 5.3g sprezynki sprzegla sredniej twardosci ale chyba wloze miekkie, centralka i pasek seria. Chce poprawic jego elastycznosc, do 20 na starcie ma kopa apotem mul do 40/45 i potem jakos juz leci. Chce by elastycznie sie zbieral w ruchu miejskim bo jezdze te 35-55 jak zwalniam przed kims potem go dogonic jest viezko wiara sie wkurza chca wyprzedzac bo jade jak chinczyk z wagonem...
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Endriu1987 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 744
  • Rejestracja pią, 25 wrz 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP 50
  • Rok produkcji:brak
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Napisano 28 kwiecień 2014 - 15:46

U mnie jest podobnie i ja spróbuję to wyeliminować lżejszymi rokami, obecnie również 5.3 ;)
Z miejsca rusza ładnie, ale przyspieszanie w czasie wolnej jazdy jest gumowate :D
Dołączona grafika
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 28 kwiecień 2014 - 19:05

BlueArrow patrzyłeś w końcu czy masz tą blokadę na wydechu czy nie ?
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 29 kwiecień 2014 - 18:12

JURU zajrzyj w temat, opisalem to co widzialem ale moim zdaniem nie ma tej blokady.
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 29 kwiecień 2014 - 21:49

A wydech nowy czy używkę kupowałeś ?
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 01 maj 2014 - 13:12

Nówke u mielocha kupowałem. w zestawie byly rolki 5,5 gr ale ledwo co dociagnal do 20 i dziwnie wkrecal sie na jakies tam obroty... mysle ze sa albo za ciezkie albo nie wiem... nie wiem jakie mam ale chce kupic 4,8 gr polini bo ciezko znalezc 5,0gr. i mam srednio twarde sprezynki sprzegla, chce zalozyc miekkie. na moich rolkach mułowaty start potem petarda dokula sie do 30 i muł az do 60 licznikowych... jak jest lekki spad na drodze, chwile sie pokula do niecalych 70 licznikowych łapie moc i leci jak valentino rossi.. wiec chyba za ciezkie rolki i za twarde sprzezynki na sprzegle
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 01 maj 2014 - 16:14

Jak nówkę kupowałeś to na 90% powinieneś mieć tą zwężkę.
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Konradox Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 372
  • Rejestracja śro, 06 lip 11
  • Motocykl:Gilera Runner
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Otwock

Napisano 01 maj 2014 - 21:38

napisze i tutaj w sprawie mojego gaźnika. Dysza jaka teraz jest to 70, przy setupie YasuniZ i multivar2000, reszta seria. Świeca kolor kawy z mlekiem, dobrze przyspiesza, wydaja mi się że nie zalewa jej ani nie ma za duzo powietrza, jednak mimo wszystko na zimnym silniku (tuż po odpaleniu) trzeba ją gazować, żeby nie zgasła, a na ciepłym już jest ok, trzyma obroty, nie skaczą ani nic. Ssanie mam automatyczne, wysuwa się i chowa elegancko. Jakieś pomysły? Dodam, że przed remontem tj. zmiana wału, szlif, łożyska, tłok blabla, odpalała jak i chodziła dobrze.
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Endriu1987 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 744
  • Rejestracja pią, 25 wrz 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP 50
  • Rok produkcji:brak
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Napisano 02 maj 2014 - 03:44

U mnie jest tak samo i sam nie wiem jak to zniwelować <_<
Dołączona grafika
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 02 maj 2014 - 23:09

Juru nie mam dostepu do kompa wszystko z telefonu pisze, podaj mi mail w priv wysle Ci foto jak wyglada kolanko i wejscie to co wchodzi w cylinder i sam. Zobaczysz czy to jest samo kolanko czy zwezka ale ja tam zwezki nie widze. Wydech Giannelli Extra V2
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Endriu1987 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 744
  • Rejestracja pią, 25 wrz 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP 50
  • Rok produkcji:brak
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Napisano 03 maj 2014 - 09:46

Ale zwężkę być poznał od razu bez doświadczenia.
Albo wszystko od wejścia cylindra jest jednolite, albo jest widoczna mniejsza od średnicy wejścia przyspawana tulejka ;)
Dołączona grafika
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 03 maj 2014 - 10:24

No tonproste tulejki/blokady nie ma. Wiec what tha f*ck is goin' on??!
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 10 maj 2014 - 00:26

Witam, kupilem rolki 4,5 gr i miekkie sprezynki, moze dzis zalowz jak bede mial mozliwosc. Zobaczymy jak bedzie i dam znac, bo zwezki nie ma chyba ze jest niewidzialna...
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   BlueArrow Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 90
  • Rejestracja śro, 16 paź 13
  • Motocykl:Runner 50 DD
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Szuru buru

Napisano 10 maj 2014 - 15:39

Rolki 4,3 gr motoforce, i sprezynki sprEgla +15% zielone top racing. I zasuwa jak trzeba :))
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   lemonek Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja śro, 07 maj 14
  • Motocykl:Gilera Runer 50sp
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Luboń/k.Poznania

Napisano 14 maj 2014 - 06:48

Witam wszystkich.
W mojej gilerze wymieniałem niedawno cylinder na oryginał 50-tke z oryginalnym tłokiem i pierscieniami, bo szlag mi trafił (rozwalił się pierścień po 1000km) poprzedni cylinder 70-tke mallossi.
Mam gażnik dellorto 17,5 z dyszą 62, nowe: rolki 6gr., świece,pasek.
Moje pytanie brzmi :jak powinienem ustawić gażnik,żeby było ok. teraz mam śrubę od mieszanki na 1,5 obrotu wykreconą i żre jak smok-iglica na pierwszym ząbku od góry (tuż przy lince)
Pytam bo wszelakiego rodzaju ustawienia typowe dla skuterów w wmoim przypadku zawodzą... nadal żre jak smok (w okolicach 5l.) Miał ktoś podobny problem?
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   nibiru Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 482
  • Rejestracja nie, 29 lip 12
  • Motocykl:był runner sp
  • Rok produkcji:2003
  • Gender:Male
  • Location:DW

Napisano 14 maj 2014 - 07:09

Sprawdź ssanie, czy iglica się wysuwa.
Brak polskich znaków zawdzięczam azjatyckiemu tabletowi.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   lemonek Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja śro, 07 maj 14
  • Motocykl:Gilera Runer 50sp
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Luboń/k.Poznania

Napisano 14 maj 2014 - 09:23

ssanie ok, po bezpośrednim podłączeniu do akumulatora wychodzi zaraz po nagrzaniu ...
0

  • (7 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych