GILERA.com.pl: ślimak do Gilery Runner z elektronicznym prędkościomierzem - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

ślimak do Gilery Runner z elektronicznym prędkościomierzem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 26 listopad 2016 - 15:04

Witam,

Zamontowałem nowy ślimak bo w starym kabelki się urwały i teraz nie bardzo podoba mi się wskazania licznika. Gdy się zatrzymuje prędkość powoli spada a gdy stoję w miejscu i dodam gazu sama rośnie chociaż skuter się nie rusza. Macie pomysł co to może być? Żeby wymienić ślimak i podpiąć kabel to cały przód trzeba rozbierać..
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BMF_69 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 74
  • Rejestracja wto, 22 lip 14
  • Motocykl:Gilera DNA 125
  • Rok produkcji:2001
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Napisano 26 listopad 2016 - 20:10

Wyświetl postUżytkownik Szajmen dnia 26 listopad 2016 - 15:04 napisał

Witam,

Zamontowałem nowy ślimak bo w starym kabelki się urwały i teraz nie bardzo podoba mi się wskazania licznika. Gdy się zatrzymuje prędkość powoli spada a gdy stoję w miejscu i dodam gazu sama rośnie chociaż skuter się nie rusza. Macie pomysł co to może być? Żeby wymienić ślimak i podpiąć kabel to cały przód trzeba rozbierać..


coś jakby kabelki źle złożone... sygnał od obrotów idzie na prędkościomierz, a z prędkościomierza wskazania dają sygnał na "obrotościomierz".
U mnie w DNA są 3 żyły w kablu. Czasem jak przerywa na łączeniu to licznik jakby powoli spada z obrotów, prędkości aż do "0". U Ciebie brzmi to jakby jeden z drugim kablem był źle "sparowany"
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 27 listopad 2016 - 10:23

kupiłem nowy na mielochu napęd licznika więc powinno być dobrze
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 08 maj 2017 - 18:17

wymieniłem licznik i nowy napęd licznika (ślimak) i dalej nie wiem co to bo nie działa prędkościomierz.
Miał ktoś coś podobnego?
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych