GILERA.com.pl: brak prędkości w runnerze - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

brak prędkości w runnerze Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 26 luty 2017 - 17:49

Witam

Wymieniłem ślimak w Runnerze (rocznik 2009, licznik elektroniczny) i nie działa tak jak powinien. na postoju jak dodam gazu to prędkość wzrasta chociaż skuter stoi w miejscu. Może miał ktoś coś podobnego albo może wie ktoś jak to naprawić?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Tom_WrK Ikona

  • Gilera Runner - > poziomu Sport od S6 !
  • Grupa Moderator
  • Postów 1900
  • Rejestracja nie, 06 maj 12
  • Motocykl:Gilera Runner 50 cm3
  • Rok produkcji:1998
  • Gender:Male

Napisano 27 luty 2017 - 20:50

co było powodem wymiany ślimaka ? nic nie pokazywał ?

Przebicie masz jakieś. Świeca jaką masz ? dokładnie jaki model ? poza tym spróbuj na innej świecy ale koniecznie na ngk br9es (dedykowana do gilery runner), może to być wina świecy.Znam takie przypadki.

Użytkownik Tom_WrK edytował ten post 27 luty 2017 - 20:54

Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 28 luty 2017 - 15:06

wymieniłem cały ślimak ponieważ urwały się kable w starym. na tej świecy co teraz jest stary ślimak działał dobrze.

Edit.:

Faktycznie zmieniłem świece na taką co powinna być i skoki prędkości zniknęly, ale dalej nie pokazuje prędkości tylko jest cały czas 0. nowy ślimak i nie wiem o co chodzi. ten ślimak łączy się w połowie z drugim kablem i ten idzie do licznika. Może on winny?

Użytkownik Szajmen edytował ten post 28 luty 2017 - 16:56

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tom_WrK Ikona

  • Gilera Runner - > poziomu Sport od S6 !
  • Grupa Moderator
  • Postów 1900
  • Rejestracja nie, 06 maj 12
  • Motocykl:Gilera Runner 50 cm3
  • Rok produkcji:1998
  • Gender:Male

Napisano 28 luty 2017 - 17:03

Wyświetl postUżytkownik Szajmen dnia 28 luty 2017 - 15:06 napisał

ten ślimak łączy się w połowie z drugim kablem i ten idzie do licznika. Może on winny?


Może byc winny, nie wiem jak on wygląda ale ile jest w nim kabli ? może dało by radę go odpiąć od licznika i dosztukować na próbę z jakiegoś przewodu ? albo ten kabel jest j**nięty albo licznik jest walnięty bo one są kiepskiej jakości. Było by wiadomo czy to kabel czy licznik.
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Szajmen Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 161
  • Rejestracja nie, 28 cze 09
  • Motocykl:Gilera Runner SP
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Zwierzyniec

Napisano 28 luty 2017 - 17:08

licznik wszystko pokazuje. podświetlenie jest, obrotomierz działa paliwo pokazuje i temperature też tylko nie pokazuje prędkości i nie nabija km.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Tom_WrK Ikona

  • Gilera Runner - > poziomu Sport od S6 !
  • Grupa Moderator
  • Postów 1900
  • Rejestracja nie, 06 maj 12
  • Motocykl:Gilera Runner 50 cm3
  • Rok produkcji:1998
  • Gender:Male

Napisano 01 marzec 2017 - 21:37

Gubi gdzieś połączenie albo coś nie styka. Próbuj metodą prób i błędów, dużo opcji nie ma.
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych