GILERA.com.pl: Problem ze wskazanie poziomu paliwa Gilera DNA 50 - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem ze wskazanie poziomu paliwa Gilera DNA 50 Po wymianie pływaka nie wskazyje poziomu paliwa Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   odol3 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja sob, 05 sie 17
  • Motocykl:Gilera dna 50
  • Rok produkcji:brak

Napisano 05 sierpień 2017 - 10:47

Witam
Jestem posiadaczem Gilera DNA 50 2001r. od 3 miesięcy i nie wskazywał poziomu paliwa więc wyciągnąłem stary pływak i rozebrałem go. Okazało się że jest uszkodzony. Kupiłem nowy i zamontowałem ale dalej nie wskazuje. Sprawdziłem miernikiem przewody do samych zegarów i jest wszystko ok. Wskaźnik na zegarach cały czas miga. Czy może to być przyczyna wskaźnika na zegarach ?
Stary pływak był uszkodzony w ten sposób, że miał nadtopiony (tak jak by od wysokiej temperatury) rezystor po którym suwają się blaszki.(jakieś zwarcie?)
Jeśli ktoś może coś pomóc to proszę.
Pozdrawiam.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Tom_WrK Ikona

  • Gilera Runner - > poziomu Sport od S6 !
  • Grupa Moderator
  • Postów 1894
  • Rejestracja nie, 06 maj 12
  • Motocykl:Gilera Runner 50 cm3
  • Rok produkcji:1998
  • Gender:Male

Napisano 06 sierpień 2017 - 13:29

Na starym jak i na nowym cały czas migł czy jakoś inaczej się zachowuje ? jeżeli nie ma różnicy to pewnie walnięty jest wskaźnik na wyświetlaczu. Wskaźnik pokązuje cały czas zero ?
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   odol3 Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja sob, 05 sie 17
  • Motocykl:Gilera dna 50
  • Rok produkcji:brak

Napisano 12 sierpień 2017 - 15:23

Nie pokazuje nic. Cały czas miga.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tom_WrK Ikona

  • Gilera Runner - > poziomu Sport od S6 !
  • Grupa Moderator
  • Postów 1894
  • Rejestracja nie, 06 maj 12
  • Motocykl:Gilera Runner 50 cm3
  • Rok produkcji:1998
  • Gender:Male

Napisano 16 sierpień 2017 - 20:39

Pewnie wyświetlacz walnięty. Można podłączyć inny wyświetlacz i sprawdzić, podajrze stage6 albo ori, albo innny i zobaczyć czy reaguje.
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych