budi92 napisał:
ciekawe, bo na focie w ogloszeniu jest yamaha dt :-P
na filmiku na pewno dna, ale wyglada mi na lakierowana- za malo i brakuje oryginalnych naklejek
co do sprezu- ekspertem nie jestem, ale wydaje mi sie byc za maly :-? sprobuj na zimnym silniku wlac pare kropli oleju do cylindra i wtedy zmierzyc- jak Ci podskoczy, to pewnie trag szlafil pierscionki :roll: i objawy to moga potwierdzac- na zimno jest sprez, na goraco nie ma- btw- mierzyles na cieplym??
jest jeszcze jedna opcja- jak zaczalem jezdzic moja dna rocznik 2002 okazalo sie, ze mam to samo :roll:
sugestia warsztatu- zalozyc z powrotem seryjny wydech- moze byc tak, ze poz zalozeniu sportowego charakterystyka silnika zmienila sie na tyle, ze wymaga przeregulowania gaznika, sprzegla i wariatora
ja mam te same objawy- do jakichs 15-20 km rozpedza sie mozliwie, potem obroty ustalaja sie na okolo 7000 i jedzie z duzymi oporami do jakichs 40-45 km, po czym obroty zaczynaja rosnac, dostaje kopa i pelnym ogniem idzie do 60- powinna isc do wyzszej predkosci, ale do pierwszego przegladu byla zalozona blokada na wariatorze i stad taki efekt
moja rada- jak masz seryjny wydech, sprobuj go zalozyc i zobaczyc jak z nim jezdzi- jesli ok- to znaczy, ze trzeba regulowac :-P
przerobilem to w mojej dna-seryjnie przekladnia trzyma silnik na 7000 rpm- na seryjnym wydechu smiga, na sporcie jest szmata. zalozylem niebieskie sprezyny sprzegla i niebieska glowna- trzyma teraz 9000 i wreszcie sprzet zaczal wymiatac-tylko na samym dole jest szmata, zanim sie wkreci na obroty-sprzeglo zaczyna ciagnac przy jakichs 5000, do ok 15-20 km/h trzyma 7000, pozniej idzie ogniem
dokonalem niezbednych regulacji-sprezyna glowna top racing niebieska, sprezynki sprzegla rowniez top racing niebieskie-na dole szmata, sprzeglo zaczyna lapac od ok 5000, wariator wtedy trzyma o, k 7000od ok 20 zaczyna jechac-trzyma 9000 rpm i idzie ogniem do jakichs 80-85- pozniej zwalnia, ale obroty sa te same
max, co dzis osiagnalem, to bylo 95