GILERA.com.pl: Przekładnia - GILERA.com.pl

Skocz do zawartości

  • (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przekładnia Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 23 styczeń 2012 - 19:16

Witam. Mam mały problem. Już od kiedy kupiłem swojego runnera rolki się tłukły jak schodził z obrotów i na niskich obrotach. Na serwisie mi powiedzieli, że trzeba kupić nowe, więc kupiłem i wymieniłem ale dalej się tłucze. Ktoś wie jak to naprawić?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   xXxKuBeK Ikona

  • Kubek
  • Grupa Moderator
  • Postów 1736
  • Rejestracja sob, 19 cze 10
  • Motocykl:Ponownie Runner :)
  • Rok produkcji:2000
  • Gender:Male
  • Location:Radomsko

Napisano 23 styczeń 2012 - 19:52

a pewny jestes ze kupiłeś dobry rozmiar rolek ?
bo jak słychac takie tluczenie jak mówisz to znaczy ze zly rozmiar
Runner 2001 był,Poprzedni Runner- Klik

Runner 2000 jest! :) Obecny Runner- Klik

NIE POMAGAM NA GG ANI PW! OD TEGO JEST FORUM!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 24 styczeń 2012 - 09:26

Na pewno dobry rozmiar bo na serwisie zamawiałem i specjalnie dobrali do modelu. Możliwe , że to przez ślizgi?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   xXxKuBeK Ikona

  • Kubek
  • Grupa Moderator
  • Postów 1736
  • Rejestracja sob, 19 cze 10
  • Motocykl:Ponownie Runner :)
  • Rok produkcji:2000
  • Gender:Male
  • Location:Radomsko

Napisano 24 styczeń 2012 - 14:43

hmm... a co masz na mysli mówiąc ze to przez ślizgi?
połamane czy jak?
Runner 2001 był,Poprzedni Runner- Klik

Runner 2000 jest! :) Obecny Runner- Klik

NIE POMAGAM NA GG ANI PW! OD TEGO JEST FORUM!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 24 styczeń 2012 - 15:48

nie no są całe ale miałem na myśli czy ich stan może wpłynąć na problem. Gdzieś słyszałem żeby papierem ściernym przetrzeć "tuleje" wariatora czy jakoś tak.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Runni Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 3949
  • Rejestracja śro, 01 kwi 09
  • Motocykl:Astra II Bertone MB E220CDI A/T
  • Rok produkcji:2003
  • Gender:Male
  • Location:Konin
  • Interests:Motoryzacja, windsurfing i muzyka.

Napisano 24 styczeń 2012 - 18:51

Nie, ona musi mieć swoją chropowatość odpowiednią żeby wariator mógł bez tarcia po niej pracować. A jak się to tłuczenie objawia bo jak nawet latają na boki bo są za małe to nie słychać tego aż tak mocno przecież.
Dołączona grafika
Nie pomagam na PW, ewentualnie odpłatnie na zasadach 15zł za każdą rozpoczętą godzinę pracy. W razie pytań, wystawiam F-VAT i dojeżdżam do klienta :)

PISZ NA FORUM, NIE PW
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 24 styczeń 2012 - 19:31

Słychać jakby po prostu uderzały bardzo mocno o wariator głównie na niskich obrotach.
Napisałem o tym przetarciu tulei ponieważ dosyć oporowo wchodzi w wariator. Dwoma rękami musiałem ścisnąć żeby weszło bo jedną nie dałem rady ;)

Użytkownik FloW edytował ten post 24 styczeń 2012 - 19:36

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 24 styczeń 2012 - 20:08

Nie wiem jak jest w Runnerze o większej pojemności, lecz ja u siebie miałem podobny problem co tutaj i przyczyna leżała zupełnie gdzie indziej.Mianowicie zabierak kopki podczas pracy silnika stykał czasami się z ślimakiem, który siedzi w karterze co powodowało właśnie takie szumienie.
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   MarekSP Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 311
  • Rejestracja nie, 27 lis 11
  • Motocykl:Runner
  • Rok produkcji:2009

Napisano 24 styczeń 2012 - 20:10

Juru - I co bylo tego przyczyna, jak to naprawiles? Mam to samo :/
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Konradox Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 372
  • Rejestracja śro, 06 lip 11
  • Motocykl:Gilera Runner
  • Rok produkcji:2002
  • Gender:Male
  • Location:Otwock

Napisano 24 styczeń 2012 - 23:33

miałem to samo, i poprostu wyczyscilem caly mechanizm kopki i nasmarowałem - problem rozwiazany
1

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 25 styczeń 2012 - 11:23

Problem w tym, że u mnie nie ma kopki xD
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Davidek Ikona

  • David
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4415
  • Rejestracja pią, 16 paź 09
  • Motocykl:Gilera Runner H2O & R6 '09
  • Rok produkcji:2005
  • Gender:Male
  • Location:Brzesko
  • Interests:Motoryzacja....

Napisano 25 styczeń 2012 - 12:26

Nie masz bo zapewne masz wtryskowca na silniku 200 mmm... poezja B)

Mógłbyś nam to nagrać? A może łożyska się tłuką ;)
6.10.2008 - Oluś... Kocham :*
3.10.2011 - Milenka :*


Dołączona grafika

Yamaha R6 2009 :)
* CYLINDER Athena Sport Pro
* GAŹNIK Dell'Orto PHBG 21mm na ssanie ręczne ( POLERKA )
* WAŁ Top Racing High-Tech
* ŁOŻYSKA SKF C4 METAL
* SIMMERINGi KOK-a
* LINKA ssania Stage6
* FILTR Malossi E5
* SPRZĘGŁO RMS Racing Pro
* ŚWIECA NKG BR9EIX IRIDIUM
* PASEK Polini Kevlar
* ROLKI 5.3g Polini
---- (: MID-RACE :) ----
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   MarekSP Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 311
  • Rejestracja nie, 27 lis 11
  • Motocykl:Runner
  • Rok produkcji:2009

Napisano 25 styczeń 2012 - 17:00

Konradox - Dzieki, plusik ;)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 25 styczeń 2012 - 17:18

Spróbuję nagrać ale dopiero na weekendzie jak znajdę czas
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:10

Ehhh mam jeszcze jeden problem a mianowicie to ,że kierunkowskazy są zamienione...:) jak daje w lewo to świecą się w prawo i na odwrót. ktoś wie co z tym zrobić? ;)
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Runni Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 3949
  • Rejestracja śro, 01 kwi 09
  • Motocykl:Astra II Bertone MB E220CDI A/T
  • Rok produkcji:2003
  • Gender:Male
  • Location:Konin
  • Interests:Motoryzacja, windsurfing i muzyka.

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:23

Wyjmij przełącznik i zamień kable, one są na wsuwki takie więc bez problemu powinny się zamienić.
Dołączona grafika
Nie pomagam na PW, ewentualnie odpłatnie na zasadach 15zł za każdą rozpoczętą godzinę pracy. W razie pytań, wystawiam F-VAT i dojeżdżam do klienta :)

PISZ NA FORUM, NIE PW
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 27 styczeń 2012 - 19:09

Wielkie dzięki :)
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   FloW Ikona

  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja pon, 26 wrz 11
  • Motocykl:Runner vxr 200
  • Rok produkcji:2009
  • Gender:Male
  • Location:Sandomierz

Napisano 22 luty 2012 - 17:51

Wszystko przeczyściłem i przestało stukać ale pojawił się następny problem :( a mianowicie kiedy włożyłem dzisiaj kluczyk do stacyjki i włączyłem zapłon podświetlił się prędkościomierz ale na wyświetlaczu zostało puste miejsce żadnej temperatury ani stanu paliwa, godziny kompletnie nic no to wyłączyłem zapłon ale dalej się świeciło więc na chłopski rozum odłączyłem aku i podłączyłem z powrotem ale już jak włączę zapłon to nie ma żadnego podświetlenia ani kontrolek od oleju, a odpala i wszystkie światła, kierunkowskazy ładnie świecą i rozrusznik też. Nawet na włączonym silniku nie działa żadne podświetlenie ani prędkościomierz. Myślałem , że to aku więc naładowałem ale to nic nie dało.
można prosić o pomoc ?'

co mam zrobić i gdzie?
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   xXxKuBeK Ikona

  • Kubek
  • Grupa Moderator
  • Postów 1736
  • Rejestracja sob, 19 cze 10
  • Motocykl:Ponownie Runner :)
  • Rok produkcji:2000
  • Gender:Male
  • Location:Radomsko

Napisano 22 luty 2012 - 20:37

hmm... liczniki w nowych runnach takie są, często się psują, ale podobno problem ustaje po jakimś czasie
Runner 2001 był,Poprzedni Runner- Klik

Runner 2000 jest! :) Obecny Runner- Klik

NIE POMAGAM NA GG ANI PW! OD TEGO JEST FORUM!
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Juru Ikona

  • Grupa Moderator
  • Postów 4566
  • Rejestracja sob, 18 lip 09
  • Motocykl:Auto Toyota Corolla E10
  • Rok produkcji:1995
  • Gender:Male
  • Location:Mazury, Pisz

Napisano 22 luty 2012 - 21:18

Odłącz aku na parę godzin.
Runnerka zmieniła właściciela w dniu 11.06.12r...

Bikepics
0

  • (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych