Aprilii przy 12 wizycie w serwisie mieli dość mechanicy i właściciel, podzielający moje zdanie ze ten egzemplarz to złom.
W rozliczeniu za dopłata różnicy w cenie dostanę wspomniana wyżej Gilere oraz przekładkę części które trafiły do Aprilii w czasie tuningu - ofertę uważam za całkiem dobra w zamian za styrana Aprilie ze sporym przebiegiem i pewnie nieuniknionymi kolejnymi awariami....
Wybór byl dla mnie praktycznie tylko jeden i tak sie ostatecznie stało.
Przez chwile kusiło mnie żeby dosiąść nowej zabawki w tym tygodniu - jednak poczekam jeszcze chwile gdyż musiałbym nabyć nowe zimówki do Gilery - na okres miesiąca użytkowania to trochę bez sensu.
Gilera robi jakościowo i wykończeniowo o niebo lepsze wrażenie niż Street, który zalatuje zle spasowana plastikowa chińszczyzna.
W skuterze znajdzie sie wydech Leo Vince Touring z Apki, poza tym variator Malosi Multivar, rolki Polinii, sprzęgło Malossi Fly, dzwon Malossi Wing, talerz ruchomy Polini, nieruchomy RMS, pasek Malossi, sprężyny główna i sprzęgła Malossi.
Na przeszkodzie cieszeniu sie nowa zabawka stanęła w środę natura. Pamietam wyjazd spod domu i przebudzenie sie w.... karetce. Wypadku nie pamietam. Na razie zbieram sie do kupki, zajmie to 4 do 6 tygodni...
Na szczęście nie poległem na nowym nabytku

Szczegółowe wrażenia po powrocie do bezpiecznej użyteczności.
Gdybam ze ubezpieczenie pokryje koszt zakupu nowych ciuchów i kasku, moze starczy jeszcze na inne przyjemności.